Training 'Shit? Deal with IT'

“Happiness is not the absence of problems, it’s the ability to deal with them”

Shit is onvermijdelijk

Het leven zit helaas vol met shit. Nare gebeurtenissen, werkdruk, onzekerheid, honderd-en-één keuzes, stress, verwachtingen (is het niet van ons zelf, dan wel van anderen), allerlei vervelende en belemmerende gedachten en ongemakkelijke gevoelens, het houdt niet op. En hoe hard we ook ons best doen om deze shit te voorkomen (door allerlei regeltjes te bedenken, onszelf te dwingen om positief te denken, situaties te vermijden of jezelf gewoon lekker te verdoven), hoe meer het ons leven juist beïnvloedt en we niet het leven leiden wat we eigenlijk zouden willen. Want doe jij wat je écht zou willen? Leef jij volgens jouw waarden? Hoe zou het zijn als je zou leren om iets vaker stil te staan bij al deze shit.. Dat het er gewoon mag zijn. Én dat je leert hoe je je er minder door kan laten lijden (ja, met lange ij). Klinkt goed?

Over de training

‘Shit? Deal with IT’ is een in-company trainingsprogramma dat medewerkers helpt om veerkrachtiger om te gaan met de uitdagingen die het werk (en het leven) met zich meebrengt. Het doel is niet om geen klachten meer te ervaren, maar juist om de vrijheid te ontdekken in het accepteren van alles wat er is. in de training leren jouw medewerkers flexibeler om te gaan met stress en uitdagingen, wat kan leiden tot een betere teamprestatie, zelfs onder druk.

Het trainingsprogramma is gebaseerd op het populaire ACT, Acceptance and Commitment Therapy. Bijzonder aan deze nieuwe vorm van gedragstherapie is de positieve, lichte benadering. Het bevorderen van acceptatie en positieve benaderingen draagt bij aan een positievere werkomgeving, meer werkplezier en vermindert het risico op verzuim en burn-out-klachten.

Praktisch: hoe en wat

De training bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur. De dagdelen worden in overleg gepland.

Per training is er plek voor maximaal 10 personen. Er is dan voldoende ruimte voor diepgang en van elkaar leren.

Tussen de sessies volgen er enkele huiswerk- en oefenopdrachten. De training wisselt inhoud, oefenen en reflecteren continu af.